Ronaldo i Lewandowski u 'klinču': Ko će postati rekorder?
Foto: EPA

Briljiraju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Ronaldo i Lewandowski u 'klinču': Ko će postati rekorder?

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji se bliže kraju. Kada je u pitanju evropski dio kvalifikacija, ostalo je da se odigraju posljednji mečevi u grupama, a nakon toga će biti poznati svi direktni putnici u Rusiju, kao i one reprezentacije koje će do plasmana pokušati stići kroz baraž.

Dosadašnji dio kvalifkacija obilježila su dva fudbalera, sjajni poljski napadač Robert Lewandowski i ponajbolji fudbaler svijeta Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je danas ušao sa klupe i pogodio za vodstvo Portugala nad Andorom u 63. minuti. Ovo je za sjajnog Portugalca bio 15. pogodak u ovom kvalifkacionom ciklusu, dok je Lewnadowski do brojke 15 došao u četvrtak, nakon hat-tricka protiv Armenije.

Prije ove dvojice fudbalera niko nikada nije postigao 15 golova u jednom ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, pa sada Ronaldo i Lewandowski dijele rekord. Portugal će u posljednjoj kvalifkacionoj utakmici odmjeriti snage sa Švicarskom, dok će Poljaci kvalifikacije zatvoriti susretom protiv Crne Gore. Ostaje da se vidi da li će se Lewandowski i Ronaldo upisivati u strijelce, i da li će jedan od njih dvojice postati apsolutni rekorder, kada je u pitanju broj pogodaka u kvalifikacijama za SP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi