Ronaldo i Messi uskoro će strušiti rekord legendarnog Raula

Malo statistike

Ronaldo i Messi uskoro će strušiti rekord legendarnog Raula

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi ove će sezone vjerovatno prestići Raula Gonzalesa Blanca na listi najboljih strijelaca Lige prvaka svih vremena. 

Sjajni Španac pogađao je 71 put i to u dresu Reala iz Madrida i Schalkea 04. Ronaldo je u finalnom susretu prošle sezone pogodio u produžetku protiv Atletico Madrida i tako stigao do brojke 67, koliko je prethodno imao i Lionel Messi.

Lionel Messi i José Altafini držali su dosadašnji najbolji sezonski skor sa 14 postignutih pogodaka u jednoj sezoni Lige prvaka, ali je i taj rekord srušio sjajni Ronaldo koji je u prošloj sezoni postigao 17 pogodaka.

Osim toga, Ronaldo je treći put - nakon sezone 2007/2008 sa Manchester Unitedom te u pretprošloj sezoni s Realom, sezonu završavao kao najbolji strijelac Lige prvaka.

Drugi na listi strijelaca bio je Zlatan Ibrahimović koji je bio strijelac za šest klubova u elitnom takmičenju, za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan i PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.