Ronaldo najbolji fudbaler Evrope!

Veliko priznanje za Portugalca

Ronaldo najbolji fudbaler Evrope!

Cristiano Ronaldo je izabran za najboljeg fudbalera Evrope.

Danas je u Monacu održan žrijeb grupne faze Lige šampiona, ali su izabrani i najbolja fudbalerka, 21-godišnja Norvežanka Ada Hegerberg, te najbolji fudbaler Evrope za proteklu sezonu.

U konkurenciji za najboljeg fudbalera bili su fudbaleri Atletico Madrida i Real Madrida: Antoine Griezmann, Gareth Bale i Cristiano Ronaldo, a titula najboljeg na kraju je pripala Ronaldu.

On je sa Real Madridom prošle sezone osvojio Ligu šampiona te je sa reprezentacijom Portugala postao prvak Evrope. Također, fenomenalni Portugalac je bio i prvi strijelac Lige prvaka sa 11 pogodaka, te drugi strijelac Evropskog prvenstva sa tri postignuta gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi