Ronaldo najbolji fudbaler, Modrić najbolji veznjak Primere
Foto: EPA

Najbolji u Primeri

Ronaldo najbolji fudbaler, Modrić najbolji veznjak Primere

E. Škorić

Najboljim veznjakom španske Primere za proteklu sezonu proglašen je hrvatski reprezentativac Luka Modrić, a Cristiano Ronaldo očekivano je dobio nagradu za najboljef fudbalera španske Primere.

U tradicionalnom izboru najboljih nogometaša i trenera prošle sezone, Modrić je slavio ispred Gabija iz Atletica i Busquetsa iz Barcelone.

Najbolji odbrambeni igrač lige je Modrićev suigrač Sergio Ramos, dok je Keylor Navas najbolji golman.

Najbolji ofanzivni veznjak je Andres Iniesta, dok je Atletivov trener Diego Simeone izabran za najboljeg trenera u ligi.

Ronaldov gol petom Valenciji je najljepši gol Primere za prošlu sezonu, a najbolji napadač sezone je - Ronaldo. Portugalac je slavio ispred Diega Coste i Carlosa Vele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.