Ronaldo: Ne mogu se zamisliti da me 25 igrača uznemirava
Foto: EPA

Ne želi u trenerske vode

Ronaldo: Ne mogu se zamisliti da me 25 igrača uznemirava

Nekada najbolji fudbaler svijeta, Brazilac Ronaldo, poručio je za brazilske novine Veja kako ne namjerava u budućnost da uplovi u trenerske vode. 

Ronaldo važi za jednog od najboljih napadača svih vremena, a mnogi bi ga sigurno voljeli vidjeti na trenerskoj klupi jer bi to bilo veoma zanimljivo. Ipak, od toga definitivno neće biti ništa, barem ako se Ronaldo ne predomisli. 

"Definitivno izostavljam sebe kao osobu koja će u budućnosti biti trener. Ne mogu se zamisliti sa 25 igrača koji me uznemiravaju cijeli dan i pokušavaju me prevariti", rekao je kroz smijeh Ronaldo. 

Osim toga, Ronaldo je u istom intervjuu govorio i o transferu njegovog sunarodnjaka Neymara iz Barcelone u PSG. El Fenomeno smatra da je taj transfer bio sličan njegovom kada je napuštao Barcelonu. 

"Igrači moraju uzeti malo vremena da vide sve opcije, moraju se fokusirati na svoje želje. Neymarov odlazak bio je sličan mom. Iako ne znam detalje pregovora možda je bilo problema sa upravom Barcelone, što je bio slučaj i kada sam ja odlazio", rekao je Ronaldo. 

Podsjetimo, Brazilac je dres Barcelone nosio u sezoni 1996/97 nakon čega je špansku La Ligu zamijenio italijanskom Serijom A, a dres Barce Interovim. Nakon toga je igrao i za Real Madrid, Milan i Corinthias. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 98 mečeva i postigao je 62 pogotka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi