Ronaldo objasnio kako mu je Carlos spasio život 1998. godine

Drama pred finale Svjetskog prvenstva

Ronaldo objasnio kako mu je Carlos spasio život 1998. godine

E. Čaušević

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Ronaldo komentarisao je svoj period u Interu, tešku povredu koljena, te odlazak u Real Madrid.

Ronaldo je jedan od rijetkih igrača koji je u svojoj karijeri igrao za Barcelonu, Real Madrid, Inter i Milan. Brazilac je ostavio veliki trag u fudbalu, ali je svjestan da je to moglo biti i bolje da nije bilo teške povrede koljena dok je igrao za Inter.

"Prvih deset godina svoje karijere žestoko sam trenirao. To su bile pogrešne metode na trenizima koje su me na kraju koštale teškim povredama. Nakon prve povrede koljena van terena sam bio skoro godinu i po, a drugi put nešto manje. To me psihički dotuklo. Mogao sam mnogo više pružiti i ostaje velika žal zbog toga", rekao je Ronaldo.

Nakon odlaska u Real Madrid brazilski napadač uspio je malo da "oživi" svoju karijeru, ali je dolazak Fabija Capella u kraljevski klub to znatno promijenio. Ronaldo je često kasnio na treninge zbog čega je dosta puta novčano kažnjen.

"U jednoj sedmici sam dva puta zakasnio na trening. Održali su mi lekciju i novčano me kaznili. Nakon nekoliko dana opet sam zakasnio i pitao sam ih da me samo kazne, lekcija mi ne treba. Što se tiče Capella on baš nije nešto pametan, sigurno nije ni blizu najboljih trenera s kojima sam radio", dodao je Brazilac.

Pred finale Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj Ronaldo je imao velikih zdravstvenih problema, a malo ko zna da mu je Roberto Carlos spasio život.

"Imao sam stomačnih problema koje niko nije shvatio ozbiljno. Noć pred finala protiv Francuske izgubio sam svijest i počeo sam se gušiti. Moj cimer bio je Roberto Carlos koji je brzo reagovao i mogu slobodno reći da mi je spasio život", kazao je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije