Ronaldo oborio još jedan rekord u Ligi prvaka
Foto: EPA

Portugalac postigao dva gola u pobjedi nad APOEL-om

Ronaldo oborio još jedan rekord u Ligi prvaka

Real Madrid je ušao u novu sezonu Lige prvaka laganom pobjedom nad APOEL-om rezultatom 3:0, a dvostruki strijelac za Kraljeve je bio Cristiano Ronaldo.

Prvo je u 12. minuti Portugalac doveo svoju ekipu u vodstvo, a u 51. je pogodio za 2:0.

Njegov gol iz 51. minute je označio i novi rekord. Naime, Ronaldo je ovaj gol postigao s bijele tačke, a to je bio njegov 12 gol na ovaj način u Ligi prvaka. 

On je tako postao rekorder u ovoj kategoriji, jer je iza sebe ostavio Lionela Messija, koji je do sada postigao 11 golova s bijele tačke u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vrijedi dodati da je Ronaldu ovo bio šesti put uzastopno da postiže pogodak za Real u prvoj utakmici nove sezone Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi