Ronaldo otkrio dugačku listu potencijalnih nasljednika
Foto: EPA

Ko će krenuti njegovim stopama?

Ronaldo otkrio dugačku listu potencijalnih nasljednika

Zvijezda Real Madrida smatra da bi neko od mladih nada Monaca, PSG-a ili Manchester Uniteda uskoro mogao krenuti njegovim stopama i popeti se na sam vrh svjetskog fudbala.

Fantastični Portugalac proslavlja još jednu nagradu nakon što se okitio titulom najboljeg igrača za proteklu sezonu prema izboru UEFA-e, a Ronaldo je pobijedio i na posljednjem izboru za Zlatnu loptu.

Ronaldo se za slične nagrade, tokom protekle decenije, borio s Lionelom Messijem, međutim godine polako sustižu ovaj dvojac, a 32-godišnji Portugalac smatra da bi neko od mlađih fudbalera poput Mbappea, Neymara ili Rashforda uskoro mogao preuzeti titulu najboljeg na svijetu.

"To je jako dobro pitanje. Vidim neke igrače s velikim potencijalom: Asensio, Mbappe, Neymar, Dembele, Hazard, Rashford... I još neki drugi. U sljedećoj generaciji postoji barem 10 igrača koji posjeduju veliki potencijal", odgovorio je Ronaldo na pitanje o potencijalnom nasljedniku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi