Ronaldo poručio Zidaneu: On nema mjesta u ekipi
Foto: EPA

Portugalac ne želi igrati s Mayoralom

Ronaldo poručio Zidaneu: On nema mjesta u ekipi

Cristiano Ronaldo, navodno, nije zadovoljan jednim od svojih saigrača, te je od Zinedina Zidanea tražio da ga "ukloni" iz prve ekipe.

Real Madrid je srijedu izgubio od Betisa, te se trenutno nalazi u sredini tabele La Lige. Aktuelni prvaci Španije su uspjeli sakupiti tek osam bodova iz pet utakmica nove sezone španskog prvenstva, pa je očigledno da se nalaze u ozbiljnoj rezultatskoj krizi.

Kraljevi će se od neugodnog poraza protiv Betisa pokušati oporaviti već u narednom kolu, kada gostuju Alavesu.

A španski Don Balon navodi da se Cristiano Ronaldo nada da mladi Borja Mayoral neće dobiti priliku za igru u subotnjoj utakmici protiv Alavesa.

On je, navodno, rekao treneru ekipe, Zidaneu, da izbaci Mayorala iz ekipe. Zidane je bio primoran koristiti 20-godišnjeg Mayorala u vrhu napada nakon povrede Karima Benzeme. Ali, iako je Mayoral mnoge impresionirao svojim partijama, Ronaldo ne voli igrati pored njega u napadu.

Portugalac smatra da Mayoral predstavlja smetnju njegovom načinu igre, te jedva čeka da se Benzema vrati u startnu postavu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, čini se da su šanse da Zidane izostavi Mayorala iz ekipe "tanke", s obzirom da je Francuz zadovoljan njegovim igrama.

"On je dio ekipe, mlad je ali znam da se može uklopiti. Može igrati važnu ulogu, a danas je to i pokazao", prokomentarisao je, nedavno, Zidane mladog napadača.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi