Ronaldo preskočio Messija, blizu i legendarnom Di Stefanu

Po broju hat-trickova u Primeri

Ronaldo preskočio Messija, blizu i legendarnom Di Stefanu

Cristiano Ronaldo je sa tri gola protiv Deportiva kompletirao svoj već dvadeseti hat-trick u španskoj Primeri.

Ovom fantastičnom statistikom se ne može pohvaliti puno igrača na svijetu, a s obzirom na Ronaldove godine i formu, sasvim sigurno neće stati na ovome. Zanimljivo da je Ronaldo dvadesetim hat-trickom preskočio Messija na vječitoj listi, a sada "puše za vrat" legendarnom Realovcu Alfredu di Stefanu.

Di Stefano i Telmo Zarra imaju 22 kompletirana hat-tricka, pa se Ronaldo trenutno nalazi na trećoj poziciji vječne liste. Četvrti je Messi, a peti Edmundo Suarez.

Sa tri gola Deportivu, nevjerovatni Ronaldo je sve ukupno stigao do 260-tog gola za Real u 253 odigrane utakmice za Real. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.