Ronaldo: San mi je osvojiti Kup konfederacija

Portugalac ima još želja

Ronaldo: San mi je osvojiti Kup konfederacija

Cristiano Ronaldo je otkrio danas da bi ispunjenje sna za njega bilo osvajanje Kupa konfederacija sa reprezentacijom Portugala.

Ronaldo i Portugal su osvojili Evropsko prvenstvo prošle godine u Francuskoj nakon što su u finalnom meču porazili reprezentaciju Francuske koja je bila domaćin. Portugal je slavio pogotkom Edera u drugom produžetku, a Cristiano Ronaldo je izašao u 16. minuti utakmice zbog povrede.

Osim toga, Ronaldo je prošle godine također osvojio i Ligu šampiona, po treći put u karijeri, ali ipak ima još želja u karijeri, a trenutno mu je najveća Kup konfederacija.

"To će biti prvi put da nastupamo u Kupu konfederacija i bit će to prelijepo iskustvo. Očigledno, veliki san nam je da osvojimo to takmičenje. Znamo da će to biti veoma teško, jer će biti sjajnih timova. Ipak, u fudbalu je sve moguće", rekao je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo da će Portugal narednog ljeta igrati u Rusiji Kup konfederacija, a protivnici će im u grupi A biti Rusia, Novi Zeland i Mexico.

Podsjetimo da je Ronaldo ove sezone odigrao 12 mečeva u La Ligi te je postigao 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi