Ronaldo smatra da je iskustvo bilo odlučujući faktor
Foto: EPA

Cristiano Ronaldo nakon utakmice

Ronaldo smatra da je iskustvo bilo odlučujući faktor

D. Rakanović

Zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo smatra da je veće iskustvo njegove ekipe bila odlučujuća razlika u dvomeču protiv gradskoh rivala Atletico Madrida. 

Real Madrid se plasirao u finale Lige prvaka i pored poraza u revanšu od Atletica sa 1:2 ali zbog pobjede u prvom meču od 3:0 su prošli dalje. 

Znali smo da će Atletico krenuti od početka jako i imali su sreću postići dva gola, ipak mi imamo toliko iskustva i znali smo da ćemo ako postignemo gol riješiti utakmicu. Mi smo Real Madrid, imamo više iskustva i to smo pokazali na terenu", rekao je Ronaldo nakon utakmice. 

Cristiano je istakao da je Iscov gol bio odlučujući momenat utakmice. 

U finalu Real Madrid će igrati protiv Juventusa, a Ronaldo vjeruje da je Real dobro posložen da ostvari taj uspjeh. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sada je sve moguće, ali ekipa je dobro, jaki smo. Igrači su veoma dobro, i oni koji igraju više i oni koji su rezerve", rekao je Portugalac i dodao: 

"Ništa nije lako, borićemo se do kraja da osvojimo pehar Lige prvaka. U dobrom smo ritmu, ali u finalu su šanse 50:50".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi