Ronaldo u Corinthiansu

Brazilac se vraća u domovinu

Ronaldo u Corinthiansu

Fabiano Farah, menadžer 32-godišnjega brazilskog fudbalera Ronalda, objavio je da je njegov klijent usmeno dogovorio jednogodišnji ugovor sa Corinthiansom.

- Da, dogovorili smo da će Ronaldo sljedeću sezonu odigrati tamo – potvrdio je Farah brazilskim medijima.

Veliki klub iz Sao Paula tako će imati privilegiju u svoj dres odjenuti jednoga od najvećih igrača novijeg doba, koji je van terena od februara ove godine, nakon što je teško povrijedio tetivu lijevog koljena igrajući za Milan protiv Livorna.

Corinthians je upravo izborio povratak u prvu brazilsku ligu (Serie A) nakon godine dana provedene u drugoligaškom društvu. Krajem prošle godine prvi su put u 97-ogodišnjoj povijesti kluba ispali iz prve lige, samo dvije godine nakon što su, s Argentincima Mascheranom i Tevezom u sastavu, postali državni prvaci.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.