Ronaldo: Uživam imati potpunu slobodu na terenu

Odbacio tvrdnje da sebe vidi kao napadača

Ronaldo: Uživam imati potpunu slobodu na terenu

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo je odbacio tvrdnje da sebe vidi kao centralnog napadača, insistirajući na tome da uživa kada ima punu slobodu na terenu. 

Igrač Real Madrida je prilagodio svoju igru tijekom godina, najprije je u Porugalu igrao kao krilo, dok je u Engleskoj i Španiji postao igrač kakav je danas. 

"Ja definitivno sebe nikada nisam vidio kao napadača", rekao je Ronaldo za španske medije.

"Nisam igrač kakav sam bio u Sportingu, pa čak i kada sam igrao za Manchester United. Najviše sam igrao na poziciji krila. 

"Kako sam se razvijao, igru samo počeo drukčije gledati, te sam pomislio kako imam mogućnost raditi više od toga. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Shvatio sam da moram biti bliže golu, kako bih mogao postizati više pogodaka i to ponekada izgleda kao da igram napadača, ali ja to tako ne vidim, jednostavno uživam imati slobodu na terenu", istakao je Cristiano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije