Ronaldo: Više sam u krevetu bio s Carlosom nego sa ženama

Legendarni brazilski fudbaler

Ronaldo: Više sam u krevetu bio s Carlosom nego sa ženama

Legendarni brazilski fudbaler, Ronaldo Luis Nazario de Lima, dao je zanimljiv intervju za američki Sports Illustrated.

Ronaldo je tokom razgovora otkrio koji mu je najdraži gol u karijeri, protiv koga mu je bilo najteže igrati i koji golman mu je zadavao najveće glavobolje. 

"Najdraži gol? Definitivno su dva... Oba u finalu Svjetskog prvenstva 2002. godine u Japanu/Koreji protiv Njemačke. Bio je to predivan osjećaj", prisjetio se Ronaldo, a potom se osvrnuo na igrača protiv kojeg mu je bilo najteže igrati. 

"Bez sumnje Paolo Maldini! Čvrst, izuzetno čvrst igrač, jedan od najboljih defanzivaca. Bilo je žestoko svaki put kad smo igrali, a puno smo puta igrali jedan protiv drugog. Moram reći kako mi je Maldini i jedan od vrlo dobrih prijatelja", napominje Ronaldo.

Brazilac ističe da mu je najteže pogodak bilo postignuti italijanskom golmanu Buffonu.

"Najveću glavobolju zadavao mi je Gigi Buffon. Tako je velik, ima ga posvuda. Stvarno golman kojemu je teško zabiti."

Tokom svoje bogate igračke karijere Ronaldo je nastupao za nekoliko klubova, promijenio mnogo saigrača, ali jedan mu je ostao u posebnom sjećanju. 

"Stekao sam puno prijatelja igrajući nogomet svih ovih godina. Ako nekoga moram izdvojiti onda je to Roberto Carlos. S njim sam po sobama i u krevetu proveo više vremena na pripremama i trening kampovima nego sa svim ženama u svom životu zajedno. Praktički sam cijeli život proveo s njim, dvadeset smo godina zajedno igrali u reprezentaciji, pa u Real Madridu, Corinthiansu...", kazao je Ronaldo, koji je svoje uzore vidio u dvojici igrača, Zidaneu, i Zicu. 

"Imao sam čast igrati protiv Zinedinea Zidanea, ali i još veću čast i zadovoljstvo trenirati i igrati s njim u istoj momčadi. Ljudi vide puno toga za vrijeme utakmice, ali ja sam imao priliku to isto gledati dvaput, na treninzima i na utakmicama. Također, moj idol je i Zico. Veliki sam navijač Flamenga, oduvijek sam se ugledao na Zica i govorio da bih želio biti kao i on."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.