Ronaldo za minimalac Reala, Redsi i dalje očajni
Foto: EPA

Liga prvaka

Ronaldo za minimalac Reala, Redsi i dalje očajni

E. Škorić

Nogometaši madridskog Reala ostvarili su minimalnu pobjedu u Baselu u sursetu petog kola Lige prvaka.

Real je tek minimalno slavio u Švicarskoj, no Kraljevi su i dalje na stoprocnentnom omjeru, sa pet pobjeda iz pet utakmica uz 12:2 gol razliku.

Momčad Carla Ancelottija nije se previše trudila na St. Jakobu, igrala je onoliko koliko je dovoljno da se upiše pobjeda.

U prvom dijelu nije bilo pravih prilika. Real je, zapravo, jedinu i iskoristio. U 35. minuti je Karim Benzema nesebično asistirao Cristianu Ronaldu, koji je nastavio da igra u velikoj formi.

Basel je bio opasan u nastavku, imao je nekoliko šansi, no Navas je sačuvao svoju mrežu, dok su Ronaldo i Bale bili najopasniji po gol Vaclika, ali ostalo je 1:0. 

Liverpool se namučio u Bugarskoj protiv Ludogoreca. Redsi su bili blizu pobjede, a na kraju su osvojili samo jedan bod. 

Počelo je loše po goste iz Engleske kada je Abalo u trećoj minuti pogodio za 1:0. No, samo pet minuta kasnije lošu reakciju domaće odbrane koristi Lambert, a Henderson u 37. minuti postiže gol za preokret ne baš ubjedljivih gostiju.

Ipak, u samoj završnici Ludogorec je šokirao Redse. Gol za 2:2 postigao je Terziev u 88. minuti. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa B, 5. kolo:
Basel - Real M. 0:1 (Ronaldo 35)
Ludogorec - Liverpool 2:2 (Abalo 3, Terziev 88/ Lambert 8, Henderson 37)


Cristiano Ronaldo Goal Basel 0 - 1 Real Madrid... by Football--Live

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.