Ronaldo želi da Ancelotti ostane u Real Madridu

Podržao ga putem Twittera

Ronaldo želi da Ancelotti ostane u Real Madridu

Real Madrid je sezonu u španskoj Primeri završio golijadom protiv Getafea (7:3), a hat-trick u sinoćnoj utakmici postigao je Cristiano Ronaldo.

Ipak, u Madridu je i dalje glavna tema Carlo Ancelotti i njegova neizvjesna sudbina na klupi Real Madrida. Portugalac je po tom pitanju bio jasan, pa je tako putem Twittera podržao Ancelottija. 

"Sjajan trener i izvanredna osoba. Nadam se da ćemo surađivati i sljedeće sezone", napisao je Cristiano Ronaldo na Twitter profilu.

Ancelotti je klubu iz Madrida donio tek titulu Svjetskog klupskog prvenstva, a izostala su glavna tri trofeja i pitanje je hoće li Florentino Perez imati strpljenja za Talijana. Njegova sudbina će biti poznata početkom naredne sedmice.  

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ništa mi nisu rekli u klubu. Saznat ću sve sljedeće sedmice, u ponedjeljak ili utorak klub će donijeti odluku", rekao je Ancelotti i dodao:

"Normalno je da vas preispituju u klubu poput Real Madrida zbog sezone koja nije dobro završila. To je dio posla. Trebamo pogledati što nije bilo u redu i poboljšati se u sljedećoj. Imali smo pad u februaru koji se poklopio s povredama  tri jako važna igrača. Još uvijek sam tu i želim ostati u klubu. Vjerujem u svoj rad i sretan sam ovdje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.