Rooney: Chelsea će biti šampion

Fudbaler Manchester Uniteda

Rooney: Chelsea će biti šampion

Manchester United poslije šest uzastopnih pobjeda poražen je jučer od Chelseaja s minimalnih 1:0.

Londonski tim trećeplasiranom Manchester Unitedu sada bježi čak 11 bodova, a jedan od onih koji smatra da će Chelsea osvojiti titulu je i Wayne Rooney. 

"Dobro smo igrali, dominirali smo šansama, ali nismo ih iskoristili i to nas je koštalo. Bili smo možda i bolji od tima koji je pred titulom", kazao je Rooney nakon meča, te dodao:

"Chelsea zna kako da uspori igru i okrene sudiju na svoju stranu. To su protiv nas dobro uradili, pobijedili su i siguran sam da će biti šampioni", zaključio je Rooney. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za razliku od Rooneya, Van Gaal smatra da borba za titulu još uvijek nije gotova. 

"Ovo je bila naša najbolja utakmica ove sezone. Nismo bili efikasni, ali smo i pored defanzivne postave Chelseaja stvorili tri šanse u prvom, i osam u drugom poluvremenu. Dominirali smo na terenu, ali rezultat je samo bitan. Borba za titulu još nije gotova", riječi su trenera Manchester Uniteda. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.