Rooney: Italija? Ne bih mogao tamo

Engleski fudbaler

Rooney: Italija? Ne bih mogao tamo

Engleska i Italija večeras će odigrati prijateljsku utakmicu, a izjavu uoči meča dao je iskusni Wayne Rooney. 

Kapiten Manchester Uniteda istakao je da je zaljubljenik u engleski fudbal, tako da nikada ne bi mogao igrati u Seriji A.

"Uživam igrajući u Engleskoj. Nekada sam gledao Batistutu dok je igrao za Fiorentinu, ali ne mislim da bih ikada igrao u Italiji", kazao je Rooney, koji je potom dodao:

"Utakmica sa Italijanima će biti dobar test za nas i radujemo se tome. Mi moramo nastaviti s dobrim igrama, obzirom da nam je cilj plasirati se na Evropsko prvenstvo." 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rooney je pred duel u Torinu pričao i o Harry Kaneu, koji će mu biti partner u napadu. 

“Uzbudljivo je za engleski fudbal to što Kane igra odlično u Premijer ligi. Nadam se da će takvu formu imati i u dresu reprezentacije”, riječi su Rooneyja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.