Rooney na Britaniji ispisao povijest Manchester Uniteda

Najbolji strijelac kluba

Rooney na Britaniji ispisao povijest Manchester Uniteda

E. Škorić

Engleski napadač Wayne Rooney danas je postao najbolji strijelac Manchester Uniteda svih vremena.

Rooney je ove sezone napao rekord legendarnog Bobbyja Charltona, no kako je malo igrao, trebalo mu je 20 utakmica da stigne nekoliko golova razlike.

Rooney je u FA Kupu protiv Readinga zabio 249. pogodak za prvi tim Uniteda i na taj se način izjednačio s Charltonom.

Večeras je ušao umjesto Juana Mate, te je u nadoknadi zabio sjajan gol iz slobodnjaka za remi protiv Stokea na Britannia stadionu, što je njegov 250. pogodak u dresu Crvenih vragova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rooney je u United došao kao 18-godišnje "čudo" iz Evertona 2004. godine. Osim toga, najbolji je strijelac engleske reprezentacije sa 53 gola.

"Veliko priznanje za mene, stvarno sam ponosan. Ipak, malo mi je žao što smo izgubili dva boda", rekao je Rooney nakon utakmice.


1-1 Wayne Rooney Goal 21.01.2017 HD by dailyfootballkick

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi