Rooney ne igra protiv Estonije, Cahill kapiten

Napadač Uniteda je povrijeđen

Rooney ne igra protiv Estonije, Cahill kapiten

E. Škorić

Engleski nogometni savez (FA) potvrdio je da će Wayne Rooney propustiti narednu utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Englezi igraju protiv Estonije i Litvanije posljednje mečeve kvalifikacija, ali su već izborili nastup na Euru, a napadač Unteda otpao je za duel s Estoncima u petak na Wembleyju.

Rooney se povrijedio u posljednjoj utakmici Manchester Uniteda i nije trenirao posljednjih dana, a kapitensku traku protiv Estonije ponijet će stoper Chelseaja Gary Cahill.

Rooney je najbolji strijelac Engleske, pošto je protiv Švicarske dao 50. gol i na taj način je srušio legendarnog Bobbyja Charltona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti