Rooney ne može da pronađe novi klub
Foto: EPA

Problem pravi visina njegovih primanja

Rooney ne može da pronađe novi klub

Wayne Rooney vjerovatno ni naredne sezone neće biti u prvom planu kod Josea Mourinha, a iako se već duže vrijeme špekuliše o njegovom odlasku sa Old Trafforda, čini se je iskusni Englez naišao na poteškoće kada je u pitanju pronalazak novog angažmana.

Naime, u klub još uvijek nije pristigla ponuda koja Rooneyju garantije platu makar približnu onoj koju ima u Unitedu.

Rooney u Manchester Unitedu prima čak 300.000 funti sedmično, a teško je povjerovati da će se naći drugi klub spreman da napadaču ponudi sličnu cifru. Osim toga Rooney je i dalje pod ugovorom sa Crvenim đavolima, prema kojem bi trebao na Old Traffordu ostati najmanje još godinu dana. A u klubu nisu voljni raskinuti ugovor, i pustiti Rooneyja da ode kao slobodan igrač.

Visoka naknada koju bi vjerovatno tražio United, ali i Rooneyjeva plata, odbijaju većinu klubova zainteresovnih za ovog fudbalera, pa je vrlo vjerovatno da će najbolji strijelac Uniteda u historiji narednu sezonu presjediti na klupi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti