Rooney: Odlučio sam, neću se vraćati u reprezentaciju

Odluka je konačna

Rooney: Odlučio sam, neću se vraćati u reprezentaciju

Evertonov napadač Wayne Rooney odbacio je glasine da bi se mogao vratiti u reprezentaciju Engleske u slučaju plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Doskorašnji kapiten Gordog Albiona nedavno je odlučio staviti tačku na svoju reprezentativnu priču dugu preko 10 godina, a kao razlog naveo je to što se želi maksimalno posvetiti obavezama u svom novom klubu Evertonu. 

Uslijed glasina da bi se mogao vratiti u reprezentaciju ukoliko se izbori plasman na Svjetsko prvenstvo, Rooney je odbacio takav scenarij, navodeći da je čvrsto odlučio. 

"Odlučio sam. Dešavalo se da se fudbali vrate iz penzije zbog nekog velikog takmičenja, što po meni nije u redu. Momci koji sada pokušavaju da se izbore za mjesto na Mundijalu zaslužuju da igraju na njemu ako se kvalifikuju, tako da je moja odluka konačna", poručio je Rooney. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Rooney je za reprezentaciju Engleske odigrao 119 utakmica, a posljednju je odigrao u novembru prošle godine protiv Škotske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi