Rooney: Samo Messi i Ronaldo mogu oboriti moj rekord
Foto: EPA

Iskusni napadač poručio

Rooney: Samo Messi i Ronaldo mogu oboriti moj rekord

E. Čaušević

Engleski napadač Wayne Rooney na kraju prošle sezone odlučio je napustiti Manchester United i vratiti se u Everton.

Rooney je najbolje godine svoje karijere proveo na Old Traffordu, ali kada je vidio da nema dovoljno prostora za igru u ekipi Josea Mourinha odlučio je dignuti sidro. Ovaj iskusni napadač se vratio u Everton u kojem je počeo svoju karijeru i u kojem će gotovo sigurno istu završiti.

Međutim, ovaj napadač je ispisao historiju Crvenih đavola jer je postao najbolji strijelac ovog kluba ikada. Sir Bobby Charlton je dugo držao rekord kao najbolji strijelac Uniteda sa 250 golova, no to je Rooney uspio da nadmaši, te je sada on na prvom mjestu sa 253 gola. Rooney vjeruje da njegov rekord može biti nadmašen, ali samo ako Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo zaigraju za United.

"Znate, ako dovedu u klub Messija ili Ronalda onda moj rekord može biti nadmašen. Ipak, to je sada teško očekivati jer igrači prije svega ne ostaju toliko dugo u jednom klubu. Ja sam tu bio preko desez godina i zbog toga sam ostavio dubok trag. Jasno je da bi Ronaldo sada bio na prvom mjestu da nije otišao u Real Madrid", rekao je Rooney.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi