Rooney se izjednačio sa Henryjem, Van Gaal poput Fergusona
Foto: EPA

Unitedovci postavljaju rekorde

Rooney se izjednačio sa Henryjem, Van Gaal poput Fergusona

M. Šljivak

Manchester United je danas pregazio Queens Park Rangerse s 4:0 na Old Traffordu, a nekoliko interesantnih stvari je obilježilo ovaj meč.

Pogotkom u 44. minuti susreta za vodstvo od 3:0, Wayne Rooney je došao do cifre od 175 pogodaka u Premiershipu. Ovim golom Rooney je stigao na vječnoj listi legendarnog Thierryja Henryja, koji je u dresu Arsenala postigao isti broj pogodaka.

Prvu pobjedu na klupi Crvenih đavola ostvario je holandski stručnjak Louis van Gaal. Interesantno je to da je i legendarni Sir Alex Ferguson također prvu pobjedu na klupi Uniteda imao upravo protiv Queens Park Rangersa.

Tada je Ferguson upisao pobjedu od 1:0 na Old Traffordu, a bilo je to 22. novembra davne 1986. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.