Rooney želi ostati u Manchester Unitedu
Foto: EPA

Kapiten Uniteda: Želim igrati fudbal

Rooney želi ostati u Manchester Unitedu

D. Rakanović

Kapiten Manchester Uniteda Wayne Rooney izjavio je da ne želi napustiti United. 

Rooney je od dolaska portugalskog stručnjaka Josea Mourinha na klupu Uniteda startovao u samo 12 utakmica ove sezone u Premier ligi. 

Mediji u Britaniji su upravo zbog tog razloga počeli špekulisati o njegovom odlasku, pa se špekulisalo da bi moga otići u američku MLS ligu ili u Kinu, a interes za njegove usluge pokazao je i njegov matični klub Everton. 

"Naravno da bih volio da igram na svakoj utakmici. Moram da se trudim da iskoristim svoju priliku kada je dobijem. Trudim se da pomažem ekipi. U ovom klubu sam već 13 godina. Naravno da želim da igram fudbal. Ovdje? Naravno", rekao je Rooney i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Volio bih da igram više, ali trudim se da pomažem i van terena.

Rooney je došao u United 2004. godine kao tinejdžer iz Evertona. Ove sezone je nastupio na 34 utakmice u svim takmičenjima postigavši sedam golova i imao je deset asistencija. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi