Rose: Trebaju nam igrači koje ne morate 'googlati'
Foto: EPA

Fudbaler Tottenhama želi nova pojačanja u ekipi

Rose: Trebaju nam igrači koje ne morate 'googlati'

Sjajni defanzivac Tottenhama, Danny Rose, je priznao da je impresioniran snagom ekipa Manchester Cityja i Chelseaja, te podstiče čelnike Pijetlova da se i oni okrenu velikim pojačanjima.

"Ne kažem da trebamo kupiti 10 igrača, ali bih volio vidjeti dva ili tri nova imena, ne igrače koje morate tražiti na Googleu i pomisliti: 'Ko je to?' Mislim na dobro poznate fudbalere", izjavio je Rose, pa nastavio:

"Kada je Harry Redknapp bio trener doveli smo Rafaela van der Vaarta. Bilo je to nevjerovatno, svi su se pitali kako mu je to pošlo za rukom?...Takva pojačanja su nam potrebna."

"Kao fudbaler Tottenhama volio bih vidjeti još pojačanja. Bilo bi sjajno saznati da vrhunski igrač stiže u ekipu...Mislim da su nam potrebna još dva ili tri vrhunska pojačanja da poboljšamo ekipu. Jednostavno ne vjerujem u ideju da nam niko nije potreban", istakao je Rose koji vjeruje da je klupa najslabiji dio Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada pogledate prvih 11 mi imamo jednu od najboljih ekipa, bez ikakve sumnje, ali poslije prvih 11...", nastavio je reprezentativni bek Engleske, te dodao:

"Igrali smo protiv Chelseaja u polufinalu Kupa, Costa, Hazard i Cahill nisu počeli. Nakon 60 minuta, Conte je uveo Fabregasa, Hazarda i Costu i oni su promijenili tok utakmice...Pomislio sam: 'Da li bi mi mogli sebi priuštiti da protiv vrhunske ekipe igramo bez Harryja Kanea, Dele Allija i vrhunskog štopera?"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi