Rossiteru debi iz snova, glupost Tourea, Redsi se provukli

Liverpool prošao dalje

Rossiteru debi iz snova, glupost Tourea, Redsi se provukli

M. Šljivak

Liverpool je u susretu Capital One Kupa na Anfieldu dočekao ekipu Middlesbrougha, a na kraju su Redsi slavili pobjedu nakon penala rezultatom 15:14 (2:2).

Brendan Rodgers je odlučio da od prve minute pruži priliku mladom 17-godišnjem Jordanu Rossiteru, a mladi veznjak mu se odužio već nakon 10 minuta igre. Pogodio je za prednost Redsa od 1:0 i to sa nekih 25 metara.

Do kraja prvog poluvremena Middlesbrough je imao bolje šanse. Najbolju priliku je propustio Tomlin u 38. minuti, ali je Mignolet sjajno odbranio njegov pokušaj, te se na odmor otišlo vodstvom Redsa od 1:0.

Ipak, Middlesbrough je u 62. minuti stigao do izjednačenja. Adam Reach je pogodio za 1:1, što je na kraju bio i konačan rezultat nakon 90 minuta igre, te se ušlo u produžetke.

Liverpool je kontrolisao igru u produžecima. Rodgers je u 98. minuti u igru uveo Susa, a mladi Španac je 10 minuta kasnije pogodio za vodstvo Redsa od 2:1. 

Međutim, veliku glupost je napravio Kolo Toure u posljednim sekundama. Napravio je penal, a precizan izvođač je Bamford za izjednačenje na 2:2 i pobjednika ovog duela su odlučili penali.

Bolje su se u penal seriji snašli fudbaleri Liverpoola, koji su na kraju nakon 15 serija ostvarili plasman u naredni krug Capital One Kupa.

Capital One Kup:

Liverpool - Middlesbrough 15:14 (2:2) (Rossiter 10', Suso 109' / Reach 62', Bamford 120+3')


Liverpool 1: Middlesbrough 0 | Goal Rossiter ... by PakibeatsPK

Potražite više informacija na temu Premier league:

O7IqjePmvnl

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije