Rossoneri razbili Livorno, kiša golova u Rimu
Foto: EPA

Seria A, 34. kolo

Rossoneri razbili Livorno, kiša golova u Rimu

M. Šljivak

Zanimljivo je bilo danas u susretima 34. kola italijanske Serie A. Odigrano je osam utakmica, a strijelci su bili dobro raspoloženi.

Milan je na San Siru dočekao ekipu Livorna, koja se bori za opstanak, a na kraju su Rossoneri slavili pobjedu od 3:0. 

Ipak, do vodstva domaćeg tima se stiglo tek u finišu prvog poluvremena. Igrala se 43. minuta, kada je Mario Balotelli iskoristio sjajno ubacivanje Contanta, te je pogodio za prednost od 1:0 na poluvremenu. 

Šest minuta igre u nastavku bilo je potrebno domaćem timu da dođe i do drugog pogotka. Za prednost od 2:0 pobrinuo se Adel Taarabt, di bi do kraja Pazzini potvrdio pobjedu Milana od 3:0.

Napoli je gostovao na Friuliju ekipi Udinesea, a na kraju pobjednika u ovom susretu nije bilo 1:1. Poveo je Napoli s 1:0 u 38. minuti fantastičnim pogotkom Josea Callejona, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta, ali je Fernandes u nastavku pogotkom izjednačio rezultat za konačnih 1:1.

Zanimljivo je bilo i na Ennio Tardiniju, gdje je Parma ugostila Inter, a na kraju su gosti iz Milana slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme je donijelo dosta zanimljivu igru i dosta prilika na obje strane. Parma je bila nešto konkretnija, a u finišu prvog poluvremena Antonio Cassano je promašio penal, pa se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Otvaranje drugog poluvremena donijelo je dosta uzbuđenja. Paletta je kod Parme isključen zbog drugog žutog kartona, a već u 48. minuti je Rolando pogodio za prednost Nerazzura od 1:0. Nije Parma odustajala, pogodili su prečku, imali još nekoliko odličnih prilika, ali je Inter ipak do kraja uspio da sačuva stečenu prednost, koju je potvrdio u 89. minuti preko Guarina za konačnih 2:0.

Lazio našeg Senada Lulića dočekao je na Olimpicu ekipu Torina, a na kraju pobjednika u ovom meču nije bilo 3:3.

Nakon nekoliko dobrih prilika na obje strane, Lazio je u 42. minuti stigao do vodstva. Za prednost od 1:0 pobrinuo se Stefano Mauri, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta. Međutim, nakon 10 minuta igre u nastavku Jasmin Kurtić je izjednačio rezultat na 1:1. Ipak, u 61. minuti je Antonio Candreva iskoristio dosuđeni penal za vodstvo Lazija od 2:1.  Panagiotis Tachtsidis je samo dvije minute po ulasku u igru u 67. minuti donio novo poravnanje gostima (2:2). Immobile je u 89. minuti susreta pogodio za velika vodstvo Torina od 3:2, ali je u posljednjim sekundama Candreva poravnao na 3:3.

Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta...

Serie A, 34. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:


Milan - Livorno 3:0 (Balotelli 43', Taarabt 51', Pazzini 84')
Atalanta - Verona 1:2 (Denis 87' / Donati 52', Toni 72')
Catania - Sampdoria 2:1 (Leto 45', Bergessio 63' / Okaka 61')
Chievo - Sassuolo 0:1 (Berardi 40')
Genoa - Cagliari 1:2 (De Maio 3' / Sau 37', Ibaribo 82')
Lazio - Torino 3:3 (Mauri 42', Candreva 61'p, 90+5' / Kurtić 52', Tachidis 67', Immobile 89')
Parma - Inter 0:2 (Rolando 48', Guarin 89')
Udinese - Napoli 1:1 (Fernandes 54' / Callejon 38')


MILAN-LIVORNO [1-0 MARIO BALOTELLI] (19/04/2014) by scrivoquandovoglio
Taarabt Goal ~ AC Milan VS Livorno 2-0 ~ 19/04/14 by All_Goals

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti