Rossonerima tri boda u Genoi
Foto: EPA

Pobjeda Milana

Rossonerima tri boda u Genoi

M. Šljivak

Fudbaleri Milana savladali su večeras kao gosti ekipu Genoe s 2:1 u susretu 32. kola italijanske Serie A.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Tek poneki pokušaj na obje strane dogodio se u prvih 45 minuta, ali su Rossoneri su ipak uspjeli da postignu gol iz jedinog šuta u okvir gola. Igrala se 20. minuta susreta kada je Adel Taarabt preciznim udarcem pogodio za prednost gostiju od 1:0. 

Pokušala je Genoa izvršiti pritisak na ekipu Milana u finišu prvog poluvremena, ali do gola nisu mogli, pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju od 1:0. 

Nastavak susreta donosi mnogo bolju igru na obje strane. Oba tima su imala svoje šanse, a Milan je prvu svoju iskoristio. Honda je pobjegao odbrani Genoe, te je poslao loptu u mrežu za prednost Milana od 2:0.

Uspjela je Genoa da dođe do pogotka u 73. minuti. Za smanjenje rezultata  na 2:1 se u 73. minuti pobrinuo Marco Motta, a do kraja se rezultat nije mijenjao, te su Rossoneri stigli do pobjede u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 32. kolo:
Genoa - Milan 1:2 (Motta 73' / Taarabt 20', Honda 56')


GENOA-MILAN [0-1 ADEL TAARABT] (07/04/2014) by scrivoquandovoglio
GENOA-MILAN [0-2 KEISUKE HONDA] (07/04/2014) by scrivoquandovoglio
GENOA-MILAN [1-2 MARCO MOTTA] (07/04/2014) by scrivoquandovoglio

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.