Rostov poražen, CSKA preuzeo lidersku poziciju

Rusko prvenstvo neizvjesno do kraja

Rostov poražen, CSKA preuzeo lidersku poziciju

D. Vejo

Ruski Leicester kako od milja zovu fudbalski klub Rostov koji je ove godine prijatno iznenađenje u ruskom prvenstvu, kiksao je na gostovanju kod ekipe Mordovije Saransk pa je tako CSKA preuzeo lidersku poziciju.

Trener Rostova imao je alibi za današnji poraz. Otkrio je u čemu bio najveći problem.

"Umor. Moji igrači nisu izdržali ovaj tempo od dvije utakmice koje su odigrali u kratkom vremenskom roku. Zahtjevi koji su bili postavljeni pred njih oni nisu mogli da izdrže tako da smo danas osjetili pad u igri", rekao je za inostrane medije trener Rostova, Kurban Berdyev.

Do kraja prvenstva ostalo je još četiri kola, po svemu sudeći mrtva trka vodit će se do samog kraja. Fudbaleri CSKA zauzimaju prvu poziciju sa osvojenih 53 boda, dok je Rostov drugi sa 51 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi