Roy Keane preuzima reprezentaciju Izraela?
Foto: EPA

Legendarni fudbaler Uniteda želja Izraelaca

Roy Keane preuzima reprezentaciju Izraela?

Pomoćni trener reprezentacije Irske, legendarni fudbaler Manchester Uniteda, Roy Keane bi uskoro mogao postati selektor.

Naime, za njegove usluge zainteresovan je Izrael, tačnije Fudbalski savez ove zemlje. Ukoliko se ispune želje čelnih ljudi izraelskog fudbala, Keane bi mogao predvoditi reprezentaciju Izraela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Keane se stručnom štabu trenera Irske, Martina O'Neilla, nalazi od 2013. godine, a Izraelci su uvjereni da će ga uspjeti "namamiti" na kormilo svoje reprezentacije.

I sam predsjednik Fudbalske asocijacije Izraela, Ofer Eini, je istakao da u ovoj državi razmatraju Keanovo dovođenje na klupu reprezentativnog tima, ali, također treba istaći, zvanična ponuda nekada sjajnom fudbaleru još nije upućena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Roy Keane već ima iskustva na mjestu glavnog trenera, s obzirom da je, prije nego što je prihvatio uloge pomoćnog trenera u Aston Villi i reprezentaciji Irske, vodio Ipswich i Sunderland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi