Rubin bolji od Sturma, Gabala se spasila u finišu

Evropska liga

Rubin bolji od Sturma, Gabala se spasila u finišu

Odigrano je devet prvih utakmica 3. pretkola Evropske lige.

Današnji program je otvoren utakmicom između Kairat Almatyja i Aberdeena, koji je pripao domaćem timu. Imali su Kazahstanci prednost od 2:0, ali je Aberdeen golom McLeana iz 69. minute izbjegao ubjedljiv poraz i vratio nadu u plasman u playoff.

Sturm našeg Anela Hadžića je pred svojim navijačima pretrpio poraz od Rubina rezultatom 3:2. Gosti su poveli golom Kanunnikova iz 14. minute, da bi Avdijaj u 21. minuti donio Sturmu izjednačenje. Karadeniz je četiri minute kasnije sa bijele tačke vratio prednost Rubinu i s tim se rezultatom otišlo na odmor.

Piesinger je u 56. minuti pogodio za 2:2, da bi Portnyagin u 61. minuti donio pobjedu Rubinu i postavio konačan rezultat utakmice. Anel Hadžić je na terenu proveo 75 minuta, kada ga je zamijenio Horvath.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ermin Zec je večeras debitovao za svoj novi klub. Gabala je gostovala Apollonu, gdje je remizirala rezultatom 1:0. Kolokoudias je doveo domaće u prednost u 14. minuti, da bi konačan rezultat postavio Huseynov golom u 95. minuti iz sumnjvo dosuđenog jedanaesterca. Zec je, iako je u Gabalu stigao prije tri dana, odigrao posljednjih 15 minuta ovog susreta.

Od ostalih rezultata, vrijedi istaći pobjedu Paoka nad Trnavom (1:0), Altacha nad Guimaraesom (2:1) i Libereca nad Shmonom (2:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.