Rubin najbolji ruski tim u 2009. godini

Prestižne nagrade

Rubin najbolji ruski tim u 2009. godini

E. Škorić

Argentinski napadač Rubin Kazana, Alejandro Dominguez, proglašen je najboljim igračem 2009. godine u ruskom prvenstvu. Rubin je vlasnik prestižne nagrade "najbolja momčad Rusije", dok je za najboljeg golmana izabran Igor Akinfeev (CSKA).

Alejando Dominguez okrunio se titulom najboljeg igrača Premijer lige Rusije u 2009. godini. Argentinski napadač postigao je 16 golova i na kraju završio kao drugi strijelac.

"To je velika čast za mene i priznanje na visokoj razini. Ovo je važno za ostatak moje karijere. Istovremeno, mislim da svaki Rubinov igrač zaslužuje ovu titulu", kazao je Domignuez za uefa.com

Najboljim trenerom imenovan je Kurban Berdyev, također iz kazanskog Rubina, koji je proglašen i najboljim ruskim timom u ovoj godini. Prvi strijelac lige je naapdač Spartaka Welligton sa 21 pogotkom, dok je golman CSKA Moskve Igor Akinfeev osvojio titulu najboljeg golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti