Rudari razbili Švabe, Vukovi srušili neugodnu tradiciju

Bundesliga, 14. kolo

Rudari razbili Švabe, Vukovi srušili neugodnu tradiciju

Da su kojim slučajem zdravi bh. reprezentativci Vedad Ibišević i Sead Kolašinac u 14. kolu Bundeslige gledali bi njihove duele, a ovako je susret Stuttgarta i Schalkea protekao bez dvojice Zmajeva. 

Iako su obojica  povrijeđeni više razloga za zadovoljstvo nakon današnjeg duela njihovih klubova imao je mladi lijevi bek Rudara Sead Kolašinac, koji se uspješno oporavlja od teške povrede, a pobjeda tima iz Gelzenkirhena na Meredes-Benz Areni od 4:0 sasvim sigurno mu je dodatno popravila raspoloženje.

Pitanje pobjednika na ovome meču rješeno je već do 21. minute. Gosti su već od samog početka krenuli žestoko, a već u prvom minutu zatresla se mreža Švaba. Choupo-Moting je pogodio na asistenciju Barnette, a samo devet minuta kasnije mladi Max Meyer udvostručio je prednost ekipe iz Rura. U 21. minuti ponovo su na scenu stupili Choupo-Moting i Barnetta, a uloge su bile identične kao kod prvog gola Schalkea za rano vodstvo od 3:0.

Sjajnu partiju Choupo-Moting i Barnetta krunisali su u 61. minuti kada je švicarski reprezentativac asistirao svom kolegi za hat-trick i konačnih 4:0 za Schalke.

Ekipa Paderborna, potencijalnog bh. reprezentativca Marija Vrančića izvukla je remi na domaćem terenu u posljednjim trenucima utakmice protiv Freiburga. Vrančić je u igru ušao u 69. minuti, dok je Mensur Mujdža, sa druge stranu, utakmicu svog tima posmatrao sa klupe za rezervne igrače. Prednost gostima osigurao je Darida iz penala kojeg je sigurno izveo u 18. minuti utakmice, a Kachunga je u 88. minuti spasio Paderborn od poraza golom za konačnih 1:1.

Borussia M'gladach slavila je na domaćem terenu protiv Herthe sa 3:2, dok je Wolfsburg trijumfovao na gostovanju kod Hannovera sa 3:1 i tako prekinuo niz od pet uzastopnih poraza od ove ekipe. Prvo ime ove utakmice definitivno je bio hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je upisao tri asistencije.

U posljednjem susretu utakmica 14. kola Bundeslige koji su počeli u 15:30 Koln je na svom terenu poražen od Augsburga sa 1:2. Esswein je golom u 90. minuti donio veliku pobjedu svom timu.

Bundesliga, 14. kolo:
Hannover – Wolfsburg 1:3 (Joselu 45+1 / De Bruyne 4, Dost 69, Arnold 85)
Köln – Augsburg 1:2 (Ujah 13 / Đurđić 53, Esswein 90)
Borussia M'gladbach – Hertha 3:2 (Jantschke 9, Raffael 53, Hazard 87 / Schieber 45, Kalou 90+1)
Paderborn – Freiburg 1:1 (Kachunga 88 / Darida 18)
Stuttgart – Schalke 0:4 (Choupo-Moting 1, 21, 61, Meyer 10) 

 



Potražite više informacija na temu Bundesliga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.