Rudiger: Mislio sam da je Serija A 'ništa posebno'

Defanzivac Rome otvoreno

Rudiger: Mislio sam da je Serija A 'ništa posebno'

Njemački defanzivac Antione Rudiger već dvije sezone igra za ekipu Rome i pozitivno je iznenađen kvalitetom Serije A.

Rudiger je prvi put u italijansku ligu stigao na ljeto 2015. godine iz Stuttgarta na posudbu. Tokom sezone 2015/16 zadovoljuio je ukuse čelnika Rome te su oni kasnije otkupili njegov ugovor od njemačke ekipe za oko deset miliona eura.

Njemački štoper i neizostavni član prve postave Rome poručio je da je, prije dolaska u Seriju A, mislio da je ova liga 'ništa posebno' ali da se veoma brzo predomislio.

"Iskreno, kada sam igrao u Njemačkoj mislio sam da je italijanska liga 'ništa posebno'. Također sam gledao i njen rejting u odnosu na ostale lige. Ipak, kada sam odigrao prvu utakmicu ovdje shvatio sam da neće biti lako. Timovi su mnogo bolje taktički spremni nego u Njemačkoj gdje se više radi na fizičkoj spremi", rekao je Rudiger.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da je Rudiger ove sezone ima malih problema sa povredama, ali uspio je ipak skupiti 10 nastupa u Seriji A te dva u Evropa ligi. Našoj javnosti poznat je najviše zahvaljujući tome što je Lulić zbog jedne izjave o njemu mogao dobiti žestoku kaznu, ali je na kraju propustio samo jedan meč.

"Rudiger je prije dvije-tri godine prodavao čarape po Njemačkoj, a sada glumi nekog fenomena", rekao je tada Lulić, a Italijanski savez kaznio ga je zbog toga sa 20 dana zabrane igranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi