Rudnevs donio tri velika boda HSV-u, Hajroviću 57 minuta

Odigran prvi susret današnjeg programa 12. kola Bundeslige

Rudnevs donio tri velika boda HSV-u, Hajroviću 57 minuta

Hamburger Sport-Verein ugostio je danas na svom terenu Werder iz Bremena u okviru 12. kola njemačke Bundeslige. Susret je završen pobjedom domaćina rezultatom 2:0. 

Prvu priliku na susretu imali su domaći. Šutirao je Gouaida u lijevu stranu gola gostiju, ali je odlično odbranio Wolf. Fantastičnu priliku za goste imao je Zlatko Junuzović u 28. minuti susreta. Odlično je šutirao fudbaler ekipe iz Bremena, a ovaj put na drugoj strani terena istakao se Jaroslav Drobny. 

Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta u Hamburgu bez golova. U nastavku susreta prvi su zaprijetili domaći. Nicolai Muller je bio u prilici, ali je pokušaj fudbalera domaćih izblokirala odbrana ekipe iz Bremena. Gosti su zaprijetili preko Garcije u 80. minuti susreta, ali siguran je Drobny. Nakon odbrane golmana domaćih lopta se odbila do Galveza, ali fudbaler Werdera loše šutira. 

Kazna za goste stigla je u 84. minuti susreta. Loše je u šesnaestercu nakon centaršuta reagovao Mulongoti, lopta se odbila do Rudnevsa koji matira golmana gostiju. Izet Hajrović igrao je do 57. minute susreta, a onda ga je zamijenio Makiadi. Gosti su susret završili sa deset igrača. Drugi žuti karton u 90. minuti susreta dobio je Fritz. U samoj završnici susreta domaćin je došao do drugog gola. Pogodak za 2:0 postigao je Arslan.

Njemačka, Bundesliga, 12. kolo: 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

HSV - Werder Bremen 1:0 (Rudnevs 84, Arslan 90+4 )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.