Rukovodstvo Bayerna u Rimu: Razgovara se o Miralemu Pjaniću

Delegacija Bayerna u Rimu zbog Malog princa

Rukovodstvo Bayerna u Rimu: Razgovara se o Miralemu Pjaniću

M. Šljivak

Odlične igre Miralema Pjanića u dresu Rome i reprezentacije Bosne i Hercegovine, nisu prošle nezapaženo među najvećim evropskim timovima, pa je pred Vučicom pravi izazov da zadrži Malog Princa u Rimu.

Barcelona se već odavno raspituje za Pjanića, kojeg u klubu žele kao zamjenu za legendarnog Xavija Hernandeza, a prema najnovijim informacijama koje stižu iz Italije, minhenski Bayern će u narednim danima započeti pregovore sa Romom oko prelaska Pjanića u višestrukog prvaka Njemačke.

Dva čovjeka iz rukovodstva njemačkog giganta, boraviće u naredna dva dana u Rimu, a pregovaraće se o cijeni Miralema Pjanića, koji je velika želja Pepa Guardiole u narednoj sezoni. Guardiolu je sa kvalitetama Miralema Pjanića upoznao nekadašnji trener Rome i veliki Guardiolin prijatelj, Luis Enrique, a u nekoliko navrata je na Olimpicu boravio i Pepov brat, kojem je bio zadatak da posmatra  Malog princa.

Ipak, predsjednik Rome James Palotta je najavio kako neće prodavati niti jednog igrača na ljeto, jer ne želi da u narednu sezonu uđe sa timom koji se ne može nositi sa timovima iz vrha italijanske Serije A.

Bayern će u svakom slučaju pokušati dovesti našeg reprezentativca, a Guardiola je za narednu sezonu kao novi trener bavarskog tima dobio ogroman budžet za pojačanja, pa bi i Roma mogla popustiti ukoliko dobije odgovarajuču ponudu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.