Rukovodstvo PSG-a na važnim razgovorima u UEFA-i
Foto: EPA

Zbog financijskog fair playa

Rukovodstvo PSG-a na važnim razgovorima u UEFA-i

M. Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) održala je sastanak s rukovodstvom PSG-a na kojem su razgovarali o kršenju financijskog fair playa za koji se francuski velikan tereti.

Prošlog mjeseca UEFA je pokrenula istragu protiv pariškog tima zbog ogromnih transfera Neymara i Kyliana Mbappea koji su koštali više od 400 miliona eura.

Zaprijećeno je sankcijama ako se otkrije da su iz PSG-a kršili uslove financijskog fair playa. U četvrtak su čelnici ovog kluba boravili u Nyonu gdje su održali razgovore s UEFA-om i gdje su iznijeli činjenice oko optužbi za kršenje pravila.

"Sastanak je bio informativni kao dio istrage protiv PSG-a. Nikakvi dodatni zaključci nisu doneseni", saopšteno je iz Evropske fudbalske federacije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ako se proglase krivim za kršenje financijskog fair playa PSG bi mogao biti žestoko kažnjen novčano, a najveća kazna je izbacivanje iz Lige prvaka, što je svakako teško ostvarljivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi