Rummenigge: Neka sa SP 2022. godine igra u aprilu i maju

Zanimljiva ideja Rummeniggea

Rummenigge: Neka sa SP 2022. godine igra u aprilu i maju

Predsjednik najtrofejnijeg njemačkog Bayerna i bivši kapiten njemačke reprezentacije Karl-Heinz Rummenigge, koji je trenutačno i predsjendik Saveza europskih klubova (ECA), predložio je FIFA-u da Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru igra u aprilu i maju mjesecu.

Rummenigge je u razgovoru za "Times" izjavio kako se SP u Kataru ne može igrati u tradicionalnom terminu tokom ljeta zbog previsokih temperatura u junu i julu u tom dijelu svijeta, ali kako za klubove nije prihvatljivo niti preseljenje u zimski termin koji predlaže FIFA.

FIFA je predložila da se SP 2022. igra ili početkom godine u januaru i februaru ili krajem godine u novembru i decembru, međutim Rummenigge tvrdi kako je istraživanje ECA-e pokazalo kako je najbolja opcija održati SP krajem aprila i početkom maja.

Prema njemu, u to doba godine temperature još neće biti previsoke, a klupske sezone u Evropi mogle bi te sezone biti završene početkom mjeseca aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.