Rummenigge o Van Gaalu: On je taktički genije

Sipao komplimente na račun menadžera Uniteda

Rummenigge o Van Gaalu: On je taktički genije

A. Beganović

Jedan od čelnih ljudi minhenskog Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge sipao je komplimente na račun nekadašnjeg trenera "bavarskog diva", koji sada vodi Manchester United, Louisa van Gaala.

"Gledajući kako sada imamo loptu u posjedu možemo reći da su prvi koraci u tom pravcu napravljeni od strane Van Gaala. Pozvali smo ga da ovdje stvori novu filozofiju i siguran sam da je on taktički genije", izjavio je Rummenigge.

Van Gaal je Bayern vodio od 2009. do 2011 i osvojio je Bundesligu, DFB Pokal i DFB Supercup, a 2010. godine je s Bavarcima igrao u finalu Lige prvaka.

"On je promijenio običaje ovdje i siguran sam da će to uraditi u Manchester Unitedu. Mogu reći da sam od njega mnogo naučio o fudbalu", zaključila je Bayernova legenda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.