Rumunski stoper na golu Ludogoreca izbacio Rumune
Foto: EPA

Moti je junak

Rumunski stoper na golu Ludogoreca izbacio Rumune

E. Škorić

Dosta uzbudljivo bilo je večeras u Sofiji gdje je bugarski prvak Ludogorec izborio nastup u grupnoj fazi Lige prvaka.

Nakon što je Steaua u Bukureštu slavila s minimalnih 1:0, istim je rezultatom Ludogorec ostvario pobjedu pred svojim navijačima.

Igrači u zelenim dresovima uspjeli su tek u 90. minuti da postignu pogodak. Rezervista Wanderson je donio erupciju oduševljenja na stadionu. 

U produžecima dosta uzbuđenja, a domaći golman Stojanov dobio je crveni karton u samoj završnici drugog produžetka. To je značilo da će na gol Bugara - igrač i to Moti, stoper iz Rumunije.

Moti je prvi šutirao penal i doveo Ludogorec u vodstvo. Keseru je uzvratio, a onda Wanderson, koji je postigao jedini gol na utakmici, ne pogađa. Međutim, Moti je fantastično odbranio penal igraču Steaue i ostavio Ludogorec na životu. Do kraja je odbranio Moti još jedan penal i odveo Bugare u grupnu fazu Lige prvaka.

Liga prvaka, play-off, uzvrat:
Ludogorec - Steaua 1:0 (Wanderson 90)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.