Rusi pod istragom: Svi igrači bili pod dopingom na SP?
Foto: EPA

Ozbiljan skandal

Rusi pod istragom: Svi igrači bili pod dopingom na SP?

Britanski Daily Mail donosi izvješće da su igrači reprezentacije Rusije bili dopingirani na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

Zbog dopinga mnoštvo ruskih sportaša se u posljednje vrijeme našlo na velikom udaru. Poslije atletičara, plivača, na red su došli i fudbaleri, protiv kojih je FIFA pokrenula istragu zbog sumnje da je cijela reprezentacija bila dopingirana na Mundijalu u Rusiji. 

Navodi se da su sva 23 igrača Rusije koja su putovala u Brazil bila pozitivna na testu, a petorica od tih su nastupala i ovaj mjesec na Kupu konfederacija: Kanunjikov, Glušakov, Akinfejev, Samedov i Žirkov.

"Još istražujemo sve optužbe protiv ruske reprezentacije", rekao je neimenovani zvaničnik Svetske fudbalske federacija za britanske medije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Čak i ukoliko se cijela priča ispostavi kao tačna, Rusima to ništa nije pomoglo na Svjetskom prvenstvu, pošto su ispali već u grupi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti