Rusi se žale FIFA-i za previsoku cijenu TV prava

FIFA traži 120 miliona eura

Rusi se žale FIFA-i za previsoku cijenu TV prava

Rusi, koji će biti domaćini sljedećeg Svjetskog prvenstva u fudbalu, optužili su FIFA-u za previsoku cijenu TV prava. 

Organizatori kontinentalne smotre smatraju da u FIFA-i prevelikom naplatom TV prava pokušavaju prikriti svoje finansijske probleme, a kao svota koja je tražena od tamošnjih televizijskih kanala navodi se 120 miliona eura. To je 32 miliona više nego što je plaćeno za Mundijal u Brazilu. 

"Rusiji su stavljeni posebni uvjeti, jer je dolar vrijedio 30 rubalja kada su prodavana prava za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Sada je nešto manje od 60 rubalja. Prava kupujete u stranoj valuti, ali ih prodajete u rubljama, tako da će televizije po tome ostvariti gubitak", izjavio je zamjenik premijera Rusije Vitaly Mutko.

FIFA, koja nije odgovorila na optužbe iz Rusije, je u međuvremenu odbila prijedlog da zajedno utakmice prenose tri TV kuće. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo će biti odigrano u 11 gradova u Rusiji u periodu od 14. juna do 15. jula 2018. godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi