Rusija bez selektora, Capello kući pjevajući

Italijanskom stručnjaku 15 miliona eura

Rusija bez selektora, Capello kući pjevajući

A. Beganović

Italijanski fudbalski stručnjak Fabio Capello, nije više selektor ruskog nacionalnog tima.

Fudbalski savez Rusije sinoć je raskinuo ugovor sa Capellom, kojeg ovaj razlaz neće razočarati, pošto če se kući vratiti mnogo bogatiji.

Ugovor je raskinut na inicijativu Fudbalskog saveza Rusije, a Capello je dobio kompenzaciju za prijevremeni odlazak u iznosu od 15 miliona eura, iako je ista po ugovoru izosila 10 miliona više.

Italijanski stručnjak Rusiju je preuzeo 2012. godine. Nakon Mundijala u Brazilu potpisao je novi četverogodišnji ugovor, a sa platomn od osam miliona eura godišnje bio je najplkaćeniji swelektor na svijetu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Capellova Rusija je izgledala očajno, pa je na kraju razlaz bio i realna opcija. Italijanski stručnjak je na kraju otišao s klupe, a za tri godine u Rusiji, računajući i odštetu, zaradio je više od 30 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.