Rusija bez većih problema do polufinala EP u futsalu

Zakazali duel sa Srbijom

Rusija bez većih problema do polufinala EP u futsalu

Reprezentacija Rusije se pobjedom protiv Azerbejdžana rezultatom 6:2 plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u futsalu koje se održava u Beogradu.

Rusi su u ovom susretu opravdali ulogu favorita i tako zakazali polufinalni duel protiv Srbije, koja je domaćin ovog turnira.

Rusija je povela u sedmoj minuti pogotkom Abramova, da bi samo minut kasnije Augusto poravnao na 1:1. Igrao se 15. minut kada je Romulo vratio prednost Rusiji, koja je na odmor otišla sa prednošću od 2:1.

Početak drugog poluvremena je u potpunosti pripao Rusiji, koja preko Abramova u Edera Lime u 25. i Abramova u 26. minuti stiže do visoke prednosti od 4:1. Azerbejdžan je drugim pogotkom Augusta u 29. minuti vratio nadu da može doći do pobjede, ali je Eder Lima sa nova dva pogotka u 39. i 40. minuti stavio tačku na i.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

EP u futsalu, četvrtfinale:

Rusija - Azerbejdžan 6:2 (2:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi