Rusija sa tri kluba u Ligi prvaka
Foto: EPA

Portugalci izgubili mjesto

Rusija sa tri kluba u Ligi prvaka

M. Šljivak

Ispadanjem Porta od Juventusa iz Lige prvaka Portugal je izgubio jedno mjesto u najelitnijem fudbalskom takmičenju.

Mjesto Portugala pripalo je Rusiji, koja će tako od sezone 2018/2019 po prvi put imati tri kluba u Ligi prvaka, dok će Portugal imati dva predstavnika.

Pored Porta ranije je u osmini finala ispala i Benfica. Međutim, ispadanja u nokaut fazi portugalskih velikana nisu koštala Portugalce, već je to slab učinak timova u Evropskoj ligi.

Rio Ave i Arouca su ispali u kvalifikacijama, Braga nije prošla grupu, dok su Rusi ove sezone izuzetno dobri, jer u osmini finala Evropske lige imaju Krasnodar i Rostov, a Zenit je ispao u nokaut fazi od Anderlechta.

To ih nije koštalo. Dobri nastupi ostalih timova su povećali koeficijent Rusima, koji će tako od 2018. godine imati po prvi put tri tima u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za sada mjesta koja vode u Ligu prvaka u ruskom prvenstvu drže Spartak, CSKA i Zenit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi