Rusija teško gostovanje: Swansea remizirao, Wigan poražen
Bony postiže gol za Labudove

Europa liga, 4. kolo

Rusija teško gostovanje: Swansea remizirao, Wigan poražen

Okončana su prva dva susreta 4. kola Europa lige u kojima su koplja ukrstili ruski i engleski timovi.

U meču grupe A Kuban je na svom terenu u posljednjim trenucima susreta izvukao remi protiv Swanseaja, rezultatom je na kraju glasio 1:1. Tim iz Velsa poveo je već u 9. minuti susreta. Strijelac pogotka za popularne Labudove bio je Wilfred Bony nakon asistencije Lamaha.

Xandao je u 75. minuti zaradio svoj drugi žuti karton na susret, pa je morao napustiti travnjak, a sa igračem manje na terenu domaćini su uspjeli napraviti ono što im nije polazilo za nogom ni tokom 75 minuta susreta sa - postići gol.

Pogodak u drugoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 1:1 postigao je Balde na proigravanje Popova.

Utakmica grupe F koja je počela u isto vrijeme između Rubin Kazana i Wigana završila je minimalnom pobjedom domaćina.

Ovaj duel odlučen je golom u prvom poluvremenu, a u 22. minuti za bodove kojima je Rubin obezbijedio plasman u narednu fazu takmičenja, samo je pitanje sa kojeg mjesta, pogodio je Kuzmin na asistenciju Natcha.

Europa liga, Grupa A:
Kuban Krasnodar – Swansea 1:1 (Bony 9, Balde 90.+2)

Europa liga, Grupa D:
Rubin Kazan – Wigan 1:0 (Kuzmin 22)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.