Rustemović na dresu novog kluba nosio "Srebrenički cvijet"

Objasnio novinarima šta cvijet predstavlja

Rustemović na dresu novog kluba nosio "Srebrenički cvijet"

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Sarajeva, Edin Rustemović, danas je zvanično postao novi igrač turskog Adana Demirspora.

Rustemović je na kraju prošle sezone odlučio da napusti klub s Koševa, a svoju karijeru će nastaviti u Turskoj. Ovaj vezni fudbaler danas je s Adanom Demirspor potpisao dvogodišnji ugovor.

Bh. fudbaler je na predstavljanju privukao pažnju prisutnih novinara jer je na dresu svog novog kluba imao "Srebrenički cvijet". Turskog novinara je zanimalo šta to predstavlja, a Rustemović se potrudio da objasni o čemu se radi.

"Srpske jedinice su 11. jula 1995. godine ušle u Srebrenicu i tada su ubile preko osam hiljada bošnjačkih civila. Ovaj datum je za nas veoma važan i žao mi je što sutra neću prisustvovati dženazi u Srebrenici. Zbog toga danas nosim ovaj cvijet i želim da pokažem da nismo zaboravili te ljude i uz njih smo i kada ne možemo biti u Srebrenici", rekao je Rustemović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi