Rutinske pobjede Napolija i Sparte iz Praga

Odigrane dvije utakmice četvrtog kola Evropske lige

Rutinske pobjede Napolija i Sparte iz Praga

Utakmice četvrtog kola Evropske lige u okviru grupe I bile su na rasporedu večeras. Važne pobjede upisali su Napoli i Sparta Prag.

Napoli je dugo lomio otpor Young Boysa, ali je domaćin do prednosti ipak uspio doći u završnici prvog poluvremena. Mrežu Mvoga zatresao je Jonathan de Guzman u 47. minuti prvog poluvremena. 

Domaćin je do dva gola prednosti došao u 65. minuti susreta, a opet je strijelac De Guzman. Ovaj put nakon asistencije Zapate. Svoj hat-trick De Guzman je krunisao u 83. minuti susreta. Ostalo je do kraja susreta 3:0 za Napoli. 

Sparta Prag dočekala je na svom terenu Slovan iz Bratislave. Domaćin je do vodstva došao u 29. minuti susreta, a strijelac je bio Lafata. Samo tri minute kasnije novi pogodak za domaće. Mrežu Slovana ovaj put zatresao je Krejci. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 2:0 za Spartu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Domaćin do trećeg gola dolazi u 74. minuti susreta, a strijelac je Costa. Sparta je do četvrtog gola na susretu došla u 84. minuti susreta, a strijelac je bio još jednom Lafata. Ostalo je do kraja 4:0 za domaće. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.